It ain’t a Mens World (Huh?) - Goal Kindercoaching
378
post-template-default,single,single-post,postid-378,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,qode-theme-ver-10.1.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive

It ain’t a Mens World (Huh?)

It ain’t a Mens World (Huh?)

It ain’t a Mens World (Huh?)

Daar zit ik dan voor de zoveelste keer bij een workshop als een van de weinige mannen. Om mij heen zitten 13 vrouwen en gelukkig nog 2 andere mannen. Wij mannen zijn in de kindercoachingswereld en eigenlijk überhaupt in de zorgwereld in de minderheid. Helaas! Zou ik wel willen zeggen. Uit ervaring weet ik dat zoveel kinderen en met name jongens behoefte hebben aan een mannelijke professional. Het is een andere energie waarbij jongens wel varen. De mannelijkheid die zij soms thuis niet meekrijgen

De workshop staat in het teken van de Haka. De puurste vorm van de Maori mannen waarbij de mannelijkheid ten toon wordt gespreid. Niet om zichzelf beter of sterker te laten ogen. Nee, het is gericht op verbinding, onderling respect en stiekem ook gewoon op testosteron. Als mannen verlaten wij na een tijdje de ruimte, om ons voor te bereiden en te leren hoe de Haka wordt uitgevoerd.
De dames krijgen de opdracht mee om de mannen in de meest vrouwelijke vorm te ontvangen. Net zoals de Maori vrouwen doen op het moment dat hun mannen terug komen van bijvoorbeeld de jacht. Vrouwelijkheid in de puurste vorm van de zin wordt er verwacht.

In een kamertje ver van de dames vandaan legt de trainer ons de eerste 2 stappen van de dans uit met de bijbehorende kreten. Samen met de mannen bouwen we een ongelofelijk sterke mannelijke energie op. Een energie die ook daadwerkelijk alleen tussen mannen te verkrijgen is. Na een kleine 10 minuten lopen wij terug naar de dames om onze Haka uit te voeren. Een werkelijk fantastische energie waarin we binnen komen wordt uitgebreid met de mannelijke energie die wij meebrengen. Zonder ook maar een paar woorden te zeggen is er wederzijds respect. Tijdens het uitvoeren van de Haka beleef ik een vorm van mannelijke energie die ik nooit eerder mee heb mogen maken. Iets wat ik iedere man of jongen gun.

Ook tijdens het nabespreken kunnen de dames beamen dat de energie die bij de mannen werkelijk explodeerde iets met ze deed. Ik merk dat ze graag deze energie zelf zouden willen beleven. Maar hoe graag de dames dit ook willen, het kan niet. Dit kan niet en dit wil je ook niet. Dit hoort nou eenmaal bij mannen. Sorry, maar dat is nu eenmaal zo.

Terugkomend op de vraag of de zorgwereld dus geen mannenwereld is kan ik maar een ding op zeggen. Het is wel degelijk een mannen- en vrouwenwereld. Er is echter een onderdeel dat misschien overgeslagen wordt. En dat is wederzijds respect.

Dat klinkt heftig, maar ik zal het proberen uit te leggen.

Wat ik veel om mij heen hoor is dat we meer mannen in de zorg willen hebben. Mannen inderdaad. Geen mannen die zich aanpassen aan de verlangens vanuit de vrouw. Nee, mannen! Mannen die durven te staan voor de mannenenergie en deze opvattingen betreffende de zorg durven uitspreken. Hoe lastig dit ook is. Want zorg is van nature iets wat bij de vrouw hoort(vanaf de geboorte zorgt de moeder voor haar jongen door ze te voeden, te beschermen en op te voeden). Toch heeft een kind de zorg van beide ouders nodig. En dus ook de zorgwereld! Mannen kunnen iets extra’s brengen in situaties waarbij de mannenenergie ontbreekt en vrouwen in situaties waarbij de vrouwenenergie ontbreekt. Omdat ieder mens dit namelijk van nature heeft! Dus als vrouwen de mannen de ruimte geven en de mannen deze plek innemen (en andersom) denk ik inderdaad dat we met de zorg vooruit kunnen. Wederzijds Respect!

Dus wat mij betreft is de uitnodiging aan de zorgwereld de volgende.:

Mannen neem jullie positie en sta voor de onbevangenheid en de kracht die jullie mannen de kinderen/jongeren mee kunnen en willen geven. Vrouwen, geef de mannen de ruimte en laat mannendingen ook aan mannen over. Dan beloof ik jullie dat jullie iets anders gaan voelen. Namelijk de vrouwenenergie. En die is ook prachtig!!

 

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.